شراك محفوظ للرياضة والاخبار
من كل بلد طبق Show

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

شراك محفوظ للرياضة والاخبار
من كل بلد طبق Show
شراك محفوظ للرياضة والاخبار
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

من كل بلد طبق

2 مشترك

اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 3:53 pm

وصفه الارز علـ الطريقه المكسيكيه




المقـادير:

3 ملاعق كبيرة من زيت الزيتون

125 غرام أو حبة متوسطة الحجم من البصل المقطع إلى مكعبات صغيرة

150 غرام أو جزرة متوسطة الحجم مقطّعة إلى مكعبات صغيرة

½ كوب أو 80 غرام من البازيلا الخضراء المثلّجة والمذوّبة

½ كوب أو 80 غرام من الذرة الحلوة المثلّجة والمذوّبة

150 غرام أو حبة متوسطة الحجم من البندورة المقشرة والمقطعة إلى مكعبات صغيرة

مكعبان من مرقة الدجاج ماجي

4 ملاعق كبيرة من معجون البندورة

رشّة صغيرة من الفلفل الأسود المطحون

½ ملعقة صغيرة من مسحوق الكمون

½ ملعقة صغيرة من مسحوق الكزبرة

½ ملعقة صغيرة من مسحوق الفلفل الحار

ملعقة صغيرة من مسحوق الفلفل الحلو


150 غرام أو حبة متوسطة الحجم من الفليفلة الحلوة الخضراء المنزوعة البذور والمقطعة إلى شرائح
½4 أكوب أو 1125 مل من الماء

½2 أكوب أو 500 غرام من الأرز الأمريكي المنقوع في الماء لمدة ساعة والمصفّى




طريقة التحضير:

يُسخّن زيت الزيتون في قدر كبيرة غير لاصقة ويُقلّى البصل لمدة تتراوح بين 2-3 أو حتى يذبل ثم يضاف الجزر، البازيلا الخضراء والذرة مع التحريك المستمرّ لمدة دقيقتين.

تُضاف البندورة، مكعبا مرقة الدجاج ماجي، معجون البندورة، الفلفل الأسود، الكمون، الك**رة، الفلفل الحار والفلفل الحلو ثم تُحرّك المكوّنات لدقيقتين إضافيّتين.

تُضاف الفليفلة الخضراء والماء ثمّ يُغلى المزيج. يُضاف الأرز ويُحرك باستمرار حتى يغلي، ثم يُغطّى ويُترك على نار خفيفة لمدة 20 دقيقة أو حتى ينضج.

إقتراح: يجوز استبدال كافة التوابل ب ½1 ملعقة كبيرة من تابل كاجون في حال توفّره.

وبالعاااافـيه
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 3:55 pm

من كل بلد طبق A2a5fff654
ورق العنب ( المحشي )

المقادير:

ورق عنب -

1ونصف ارز مصري -

3طماطم مقطعه قطع صغيره -

بصله مفرومه ناعمه -

ملعقه كزبره ناشفه -

5ملاعق نعناع مفروم +5ملاعق بقدونس مفروم -

نصف كوب زيت زيتون -

نصف كوب ليمون -

ملعقه كمون ناشف مطحون او سنوت -

ملح على حسب الرغبه -

نصف كوب ماء .


الطريقة:

تمسكين اول شي الارز وتنقعيه في ماء ساخن او دافي لمدة نصف ساعه بعد ذلك تضعين جميع المقادير مع الارز ماعدازيت الزيتون

تضعين ملعقتين فقط والماء لاتضعينه مع المقادير ومن ثم تمسكين الورق وتحشينه بالحشو السابقه ومن ثم تضعين في القدر البطاطس

المقطع حلقات ومن ثم ترتبين ورق العنب وفي الاخير تضعين الماء عليه بس الماء لا يكثر وضعي في الاخير مرقة ماجي..وبالعافيه

ملاحظه: اذا خقتي ان ورق العنب يتفتح , دعية يطبخ شوية ومن ثم ضعي عليه طبق زجاج على حجم القدر ودعية يطبخ...... وكل

شوية وشوفيه .

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] alt="" />
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 3:56 pm

مصر (البسبوسة)


الطريقة والمقادير سهلة

3 وربع كوب سميد

3 ملاعق جوز الهند

1 ملعقة شاي بكينج باودر

نصف فنجان سكر

1 علبة روب

زبدة 231 جرام كوب وربع

نصف ملعقة شاي فانيليا

لوز للتزيين

مقدار من العسل (( كوب ونص سكر مع كوب ماء ))

تخلطين مقادير السميد والبكينج باودر وجوز الهند والسكر والفانيليا بواسطة اليد ثم تضيفيين الروب والزبدة وتعجنينها بيدك لتصبح عجينة

تمد العجينة في صينية تقسم با السكين وتزين با اللوز ثم توضع في الفرن لمدة تقريبا 40 دقيقة او حتى تشوفينها خلاص اول شيء من الفرن الاسفل ولو استوت من تحت ولعي اللي فوق

تسحب من الفرن بعد ان تنضج ثم تصب عليها العسل وبا العافية حبايب قلبي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] alt="" />
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 3:56 pm

كيك الماني




0 25ج سكر – 200 ج دقيق – 125 ج بندق مكسر – 250 ج ذيبدة – 4بيض – بشر ليمون – 1/2 باكو فانيليا – ملح – 12 ج بيكنج بودر – 125 ج **يب او فواكة ناشفة
الصوص ( 400 ج سكر – 200 ج فريش كريم )
الطريقة
نضع فى الخلاط الذبدة والسكر لحد ما ينعموما ثم انزل بالبيض بيضة بيضة لحد ما يندمجوا
نضع على الدقيق الملح والبيكنج بودر ونضع ال**يب على البندق
ثم نضعهم على العجينة ونضعهم فى الفورمة المدورة وندخلها الفرن بعد ماتستوى وتطلع
نصب عليها الصوص
طريقة عمل الصوص نضع فى مقلاية السكر ونقلبه لحد مايبقى لومة بنى ثم نضع الفريش كريم ونقلبهم لحد ما يتجانسوا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] alt="" />
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 3:56 pm

فطير مشلتت






500 جرام دقيق - 200 جرام **دة طرية - 250 جرام ماء - 10 جرام ملح
30 جرام سكر - 10 جرام حليب ( بودرة )
100 جرام فرش كريم



الطريقة
فى العجانة اضع الدقيق و السكر و الحليب البودرة والملح وانزل بالماء شوية شوية والخلاط شغال لحد ماتتكون عجينة
(حوالى 5 دقائق ) ثم اخذ العجينة واضعها فى كيس نايلون تستريح لمدة نصف ساعة
نرش الترابيزة كويس قوى بالدقيق ونفرد العجينة بالنشابة لحد ما تبقى رفيعه خااالص
اجيب ال**دة وبالسكينة اغطى بيها كل العجينة كويس قوى
ثم
ابدء ابرمها (الفها ) زى السويسرول وادهن جنبها بالطول بالسمنة والفها مثل الكرة داير مايدور
وادخل الطرف بتاعها ادخله تحت الكرة
واتركها نص ساعة تستريح شوية وبعدين ادهن وشها كله كويس جدا بالقشطة وزرة ملح
وادخلها الفرن من 1/3 الى 1/2 ساعه
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 3:57 pm

بلح الشام




1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛
الطريقه
نضع فى حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق يستوى
. نضع العجينة فى العجان ويلف لفتين علشان العجينة تبرد او ممكن توضع في الثلاجه حتي تبرد
ثم نضع البيض بيضة بيضة بحيث لا اضع البيضه حتي تتجانس الاولي مع الخليط
. نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت.
نضع صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما البلح الشام يتخن وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب التقيل وبالف هنا
ملاحظات مهمه احرصي علي ان يكون الزيت بارد حتي بعد متطلعي بلح الشام اول مره اترك الزيت يبرد قبل مضيف باقي الكميه
المقالي كلها تتاكل في نفس اليوم تاني يوم بتطري ممكن تعملي علي الاد وبقيه العجينه تعنيها في الفريزر

salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 3:57 pm

لقمه القاضي(الزلابيه - العوامات)




نصف كيلو دقيق-50 جم نشا (ربع كوب نشا- 20 جم خميره (2 م كبيره) 200 جم ماء
الطريقه
اخد من الدقيق ملعقه واخلطها مع 2 م زيت - نصف كوب ماء دافيء -ا ملعقه كبيره خميره- نصف ملعه ملح -نصف ملعقه سكر اخلطهم سويا واتركهم يختلطوا سويا ويختمروا لمده ساعه في مكان دافيء(الخميره البايته)

بعد ساعه اضيف بقيه المقادير اضيف الماء الدافيء حوالي كوب حتي تصبح سائله واتركها تختمر ساعه تانيه

بعد التخمر اهبط العجينه بايدي ثم امسك العجينه بايدي بقوه وبالمعقه اخد العجينه الي الي طالعه من بين السبابه والابهام وضعها في زيت غزير ساخن واقلب فيها حتي تاخد اللون الذهبي

ملحوظه: النشا بيعطي لها قرمشه من بره
الزيت لازم يكون غزير سخن
اضع كوب به زيت جانبي اغمر فيه الملعقه كل شويه حتي لا تلتصق بالعجين اثناء التشكيل
تسقي بشربات ثقيل بارد مثل كل المقالي

وعلي راي الشيف حسن مد ايدك وكل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] alt="" />
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 3:57 pm

اصابع زينب



½ كيلو دقيق – 125 ج سامولينا – 150 ج سمنة – 15 ج خميرة فورية – 250 ماء
الشيرة (العسل – القطر) 2 كيلو سكر + كيلو ماء وعصير ليمونة بعد الغليان
الطريقة
نضع الحميرة مع شوية ماء دافىء فى كوب واذوبها
نضع كل المقادير فى الخلاط ونضع عليهم الخميرة المذابة الى
ان تتكون عندى العجينة حوالى 5 دقايق وحلاقى العجينة خلاص مبتلزفش فى اليد
اغطى العجينة واتركها شوية تخمر
اضع العجينة امامى على هيئة صباع طويل او رول ثم اخد منها قطعه قطعه واضغطها
على وش المبشرة الصغير الخشن والف لفة بصوابعى اضعها فى صينية
واتركها تانى لتخمر لمدة ربع ساعه ثم احمرها فى زيت ساخن لحد
ما لونها يحمر واشيلها علبى طول من على النار على الشيرة
الباردة واقلبها كويس فى الشيرة وتقدم

salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 3:58 pm

كريب المانجو



5 بيضات - 100 ج سكر - 25 ج زيت - 300 ج دقيق -
500 ج حليب - 2 ونص ج ملح - 2 ونص ج فانيليا - 150ج كريم باتسير
قطع مانجو - صوص مانجو
الطريقة
نضع البيض والسكر والملح والزيت والفانيليا مع بعض ونخلطهم
كويس بالمضرب السلك اليدوى لحد ما السكر يدوب
ثم نضع الحليب ونضرب بالمضرب السلك بسرعة
ثم اضع الدقيق واقلب اقلب ولو لاحظت ان فية كلاكيع اصفية بالمصفاة
ندهن المقلاية خفيف بالزيت (يادوب امسحه بمنديل)



واملى الكبشة (المغرفة الغويطة) بالخليط وانزل فى المقلاية بس راقة خفيفة جدا
لحد ماتمسك واقلبها على الوش التانى وبعدين اشيلها وهكذا لحد مانخلص الخليك كله
ادعك الكريم باتسير كويس قوى بالمضرب
اضع واحدة امامى ثم اعمل بالقمع بمقدار الكريمة خط بالعرض
ثم ارصص عليه قطع صغيرة من المانجو والف الكريب على هيئة اسطوانة
ثم اقطعه بالسكينة بالورب وازوقه بالمانجو والكريمة
وبالهنا والشفا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] alt="" />
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 3:58 pm

مانجة جراتان

راقة اسبونج كيك - 150 ج كريم باتسير - 50 ج كريم شانتى - 50 ج مربى مانجة - مانجة مكعبات - جيلى للتلميع
الطريقة
نضرب الكريم باتسير بالمضرب السلك كويس
ثم اضع علية الكريم شانتية واخلطهم ببعض كويس
اضع فى صينية بايركس راقة من الكيكة الاسفنجية بالفانيليا
ثم اضع عليها طبقة من مربى المانجو وافردها كويس
ثم اضع طبقة من المانجو المقطع مكعبات طبقة كويسة لقرب حافة الصينية
اضع خليط الكريمة على وش الصينية كله وافردة كويس
ثم ادخله الفرن واولع الشعله اللى فوق فقط علشان الوش يعمل جراتان يعنى يحمر
مش حياخد كتير يعنى خليكى جانبه لحد ماتطلعية
وبعد مايبرد لمعية بالفرشاه بالجيلى
وبالهنا والشفا

ملحوظة :
لازم يتعمل بكريم شانتى زى الدريم ويب مثلا لكن مش بكريمة لبانى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] alt="" />
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 3:58 pm

جرانيتا الفراولة


150 ج عصير فراولة - 150 ج عسل
مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
الطريقة
نضع عصير الفراولة والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص





جرانيتا الليمون
(معنى كلمة جرانيتا يعنى معجون الفاكهة)



150ج ليمون بلدى - 150ج ماء - 300ج عسل
مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
الطريقة
نضع عصير الليمون وبشر الليمون والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص







جرانيتا المانجة


150 ج عصير مانجة - 150 ج عسل
مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
الطريقة
نضع عصير المانجو والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] alt="" />
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 3:59 pm

الصوص
اللى بيوضع على الحلويات والآيس كريم وكل حاجة

صوص الفراولة

250 ج بيورية فراولة - 2 معلقة كورن فلور - ماء
نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى
نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى

صوص المانجو

250 ج بيورية المانجو - 2 معلقة كورن فلور - ماء
نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى
نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى

صوص التفاح

250 ج بيورية التفاح - 2 معلقة كورن فلور - ماء
نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى
نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى




طريقة عمل الشكل : بعد عمل الصوص نضعه فى قراطيس صغيرة ثم نضع بجانب بعض على طول نقطة من كل لون وبعدين نجيب السكينة الرفيعه ونسحب من منتصف اول نقطة لتحت على طول لحد ماتوصلى لاخر نقطه حتعمل معاكى شكل القلوب دى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] alt="" />
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 3:59 pm

تشيز كيك




50ج بسكوت مطحون - 20 ج ذبدة سايحة - 500 ج كريم تشيز او قريش لايت
150ج ذبادى - 4 بيضات - 120 ج سكر - عصير ليمونة - بشر ليمونة - 25 ج نشا(كورن فلور)
الطريقة
نفرم البسكوت ونخلطة بالذبدة ثم نضعه فى القالب ونبططه بأيدنا ونرفع الاجناب كويس عالية
نضع الذبادى والسكر و الكريم تشيز فى الخلاط ونخلطهم كويس ثم نضع البيض واحدة
واحدة وبعد ما السكر يدوب نضع عصير وبشر الليمون حيكون الخليط شكله مرمل مش ناعم
ثم نخلطه شوية بالمعلقة البلاستيك ثم نضع الخليط فى قالب البسكوت ثم نضع القالب
فى حمام مائى بحيث تكون الماء الى نصف القالب فقط وندخله الفرن على درجة
160 لمدة ساعة وبعد خروجها نفتح القالب ونضعها فى طبق التقديم
ونلمعها بالفرشاة بالجيلى ثم نزوقها بالفرواله او المانجو
وبالهنا والشفا
ملحوظة :
بنضع فى التشيز كيك دة عصير الليمون لكن لو عملناه بالفراولة او اى فاكهة لانضع الليمون

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] alt="" />
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 3:59 pm

صينية قرع العسلى بالبشاميل




واحدة قرع عسلى -500ج سكر - 100ج **يب - 100ج بندق مجروش
100ج فستق مجروش - 200ج باسترى كريم - 100ج كريم شانتى
جيلى ساخن للتلميع
نقشر القرع ونقطعه مربعات ونشيل البزر
نضع القرع فى حلة على النار مع السكر بدون ماء خالص
(هو حينزل مايته ) لحد مايستوى القرع نصفية بالمصفاة لحد ما كل الماء الموجود
فيه ينزل كلهمن غير مانضغط عليه نضعه فى الصينية ونضع علية ال**يب والبندق والفستق
ونضغط على المكسرات بظهر المعلقة علشان يمسك فى القرع
نضع الباسترى كريم فى طبق غويط ونحركه كويس بالمضرب السلك علشان ينعم شوية
ونضيفله سنة حليب اثناء الضرب ثم نضع علية الكريم شانتى ونخلطهم ببعض تانى كويس
نضع الخليط دة واسمه (بشاميل حلو) على وش صينية القرع العسلى ونرش رشة سكر بودرة
ةندخله الفرن تحت الشعلة علشان ياخد لون بس من فوق
وبعد ما يطلع من الفرن نلمعه بالجيلى الساخن بالفرشاه
وبالهناوالشفا



البشاميل الحلو للحلويات



200ج باسترى كريم - 100ج كريم شانتى
الطريقة
نضع الباسترى كريم فى طبق غويط ونحركه كويس بالمضرب السلك علشان ينعم شوية
ونضيفله سنة حليب اثناء الضرب ثم نضع علية الكريم شانتى ونخلطهم ببعض تانى كويس
ونضعه على وش الصينية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] alt="" />
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 4:00 pm

الكريم باتسير

دى طريقة عمل الكريم باتسير فى البيت
كيلو حليب - 200ج سكر - 80ج كستر بودر - 4 صفار بيض - 2 ونص ج فانيليا
الطريقة
نضع فى طبق يلاستيك السكر وصفار البيض والفانيليا والكاستر بودر
ونضربهم بالمضرب السلك كويس قوى قوى
نضع الحليب على النار لحد مايغلى ثم نضع علية الخليط ونخلط بالمضرب السلك كويس
يادوب غلوة على النار ثم نضعها فى طبق ونغطيها بسرعة
بكيس بلاستيك ونقفل على وش الطبق كويس قوى علشان
متعملش قشرة (الطبقة الجامدة اللى بتتكون دايما على الوش)

salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 4:00 pm

الكنافه
طريقة عمل ديسك الكنافة



نقطع الكنافة كويس ونخلطها كويس بذبدة وسكر بودرة ثم نضعها فى صينية على
هيئة راقة خفيفة رفيعه وندخلها الفرن وبعد ماتستوى نسقيها بالعسل الخفيف
وبعد ماتبرد ناخدها ونكسرها خالص


مقدار الميكس كريم
كيلو كريمة لبانى – 80 جرام سكر – 250 ج كستر كريم



كنافة تركى



كنافة محمرة – قشطة – عسل نحل (ابيض) – كاجو وبندق ولوز
الطريقة
زى ماشرحتلكم قبل كدة حنعمل ديسك كنافة وبعدين نكسره ونفرمه ناعم ثم
نضع عليه حوالى 3 معالق كبيرة عسل ابيض ونقلبهم علشان الكنافة تمسك
فى بعض نجهز الفورمة او الصينية ونضع فى القاع المكسرات (ونكون محمصينها )
تفرش المكسرات فى قاع الصينية ونحاول منخليش فراغات بين المكسرات
ثم نضع عليها الكنافة ونفردها كويس بأيدنا ونكبسها ونضغط عليها كويس قوى
ثم نضع على الوش دبسك القشطة ونبطط بأيدنا كويس عليه
ثم ندخله الفريزر علشان يجمد ولما نخرجها للتقديم نقلبها على الطبق
ونسكب عليها عسل ابيض
حتكون شكلها النهائى الكريمة تحت وفوقها الكنافة وفوقها المكسرات
وبالهنا والشفا

salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 4:01 pm

تارت كنافة بالبلح


بلح اسود ماسك نفسه – كنافة – كريمة جوز الهند – جيلى ساخن
كريمة جوز الهند)
كريمة جوز الهند
250ج جوز هند ناعم – 200ج ذبدة – 200ج سكربودرة – 3 بيضات
الطريقة
نخلط فى الخلاط الذبدة مع السكر كويس جدا ثم نضع البيض بيضة بيضة اثناء الضرب
ثم نضع الجوز هند
ونخلطهم لحد ماتتكون الكريمة
نقطع الكنافة كويس وندعكها بالسمنة كويس وبعدين نضعها فى صينية التارت ونبططها بايدنا كويس
قوى ثم نضع عليها كريمة جوز الهند ونفردها كويس بالمعلقة ثم نرصص البلح عليها
يغطى كل الوش ندخلها الفرن لمدة 45 دقيقة على درجة حرارة 160
وبعد مايستوى نلمعه بالفرشاة بالجيلى ونزوقه
بوحدات من الكنافة البرمة واصابع زينب
وبالهنا والشفا

كنافة عثمنلى بالمانجة


[ميكس كريم – مانجو مقطعه – 2 ديسك كنافة – ديكور
الطريقة
نضع ديسك الكنافة فى طبق وعليه بالقمع دايرة كريمة داير ما يدور الطبق
ثم نضع دائرة مانجة مكعبات ثم دائرة كريمة بالقمع ثم نضع
ديسك الكنافة الثانى ثم نزوقها بالمانجة
وبالهنا والشفا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] alt="" />
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الأربعاء أغسطس 11, 2010 4:02 pm

انجلش ترايفل





سبونج كيك فانيليا – كمبوت خوخ – عين جمل – 4 باكو جيلى – باسترى كريم – فريش كريم
الطريقة
ندوب الجيلى فى لتر ونص ماء مغللى
نقطع الكيكة مكعبات فى طبق التقديم ونضع عليها عين الجمل ثم نضع مكعبات الخوخ ثم نصب الجيلى عليهم لحد مانملى الطبق وندخله الفريزر يجمد بعد ما يطلع نضع باسترى كريم على الوش ونفرده كويس وندخله الثلاجة يجمد ثم نضع على الوش طبقة كريمة ثم

نعمل وردات بالكريمة وممكن نجمل بوحدات من الفراولة او الخوخ او الحرانكش
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف MaHFouD الخميس أغسطس 12, 2010 11:56 am

شكر لكي
لكن ينقصك التنضيم
بالتوفيق
MaHFouD
MaHFouD
صاحب الموقع

الجنس : ذكر
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 6009
السٌّمعَة : 547

http://hobalislam.yoo7.com/index.htm

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

من كل بلد طبق Empty رد: من كل بلد طبق

مُساهمة من طرف salid الجمعة أغسطس 13, 2010 1:54 am

مممممممممممشكور ع النصيحة
salid
salid

الجنس : انثى
نوع المتصفح نوع المتصفح : firefo10
البلد : البلد
عدد المساهمات : 189
السٌّمعَة : 22
العمر : 29

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى